Sila isi form ini untuk anda yang berminat mengorder barang ye.

Tiada sebarang paksaan untuk anda

Selamat membeli belah

~AmirahAnisan~

Nama:
Email:
Alamat:
Poskod:
No. Telefon:
Item 1:
Item 2:
Item 3:
Item 4:
Item 5:
Cara Pembayaran: Maybank
CIMB
RHB
Bank Islam
Cara Pengeposan: Pos Laju Semenanjung Msia
Pos Laju Sabah Sarawak
Tempoh Pembayaran: Saya akan membayar 2jam selepas medapat email dari amirahanisan
Saya akan membayar 24jam selepas mendapat email dari amirahanisan
Lain-lain perkara:

Pastikan anda betul-betul yakin dengan barang yang ingin anda beli sebelim meng'klik' butang submit.

Semak Email dalam tempoh 24jam selepas order dihantar.

 


This form powered by Freedback

Sunday, October 9, 2011

Resepi Kek Batik

Untuk makluman, sy suke memasak... tp bukan masak lauk2 la kan.. suke masak kek, main2 ngan tepung ni, syiiioookkkk kut.... Meh sini, gtau skit feeling bile masak kek ni...


Cari bahan mmg la seronok, duduk dlm kedai bahan2 kek 24jam pun xpe... 
Membaca resepi, kene teliti betul2.. Telur tu nak kene kembang ke, gula nak kene halus ke kn...
Masa utk mempraktikkan apa yg dibaca.  time la nk pastikan ape yg kite bace dlm resepi tu betul2 kita praktikkan, klau x kek xjadi la kan...


Last but not least, kek yg telah siap, time ni la nak tengok hasil keje kite sama ada jadi atau pun x.. selalunya kek yg sy wat jadi la, cume 1 kek je yg xjadi lagi n perlukan kesabaran yg sgt tinggi adalah red velvet cake...

Meh sini, sy nak tempek 1 resepi yg menjadi kegilaan adik2 sy... actually abg sy yg memperkenalkan resepi ni....

KEK BATIK



Bahan-bahan

1 tin susu cair (alaaa yg tulis krimer sejat tu)
1 buttercup
500gm milo
biskut meri (ikut suka laaaa....)



Cara-cara membuatnya





1. Panaskan buttercup dengan api yg kecil. Nak senang, potong kecil2 buttercup seperti gambar di atas ye... sehinggalah cair.


2. Masukkan susu cair kedalam buttercup yg sudah cair sepenuhnya itu like this...







3. Masukkan milo, kacau elok2 jangan sampai bagi berketul... Nnti xbest bila dimakan.


4. masukkan biskut yang telah di patah-patahkan macam ni...





Macam tragis je tengok die kene patah2kan... huhu.... tp xpe.. sakit di mata tapi sedap d mulut....


4. Yang terakhir adalah, memasukkan mereka ini ke dalam loyang dan bagi la die nmpak molek2.  Masukkan dalam peti sejuk. Pas tu boleh la dibedah siasat ye....







Macam tu la gayanye... maaf la xdapat upload gambar yang telah dibedah kerana ianya telah selamat di telan ye.... Len kali kalau ade, sy akan upload ye... hehe... 




Selamat mencuba... 
Ni resepi budget student... 
Ade resepi yg letak telur.. 
Mcm2 versi la... ikut masing2...
Ops, pada yg ske manis, leh la tambahkan sedikit gula.. sy n famili kurang skit ngan gula ni.. tu yg xletak gula... jimat kan... ngeee...

1 comment:

klik jgn xklik...